Tystnad

Tystnad är det något för mig

I en tid då det för många tycks gå allt fortare och fortare tycks det som om vårt behov av stillhet, lugn och ro och tystnad tycks tillta. De är som att ju större brus, buller och kaos vi upplever desto större längtan tycks uppstå inom oss för tystnaden.

Samtidigt så är det för många i dagens generation som vuxit upp med mediabrus från tidig ålder nästan det enda vi tycks känna till. Ett konstant brus av olika ljud.

Det är många som tycks besväras av tystnad. En del har ständigt något brus på i bakgrunden som till exempel tv eller radio för att distrahera sig själva från besvärande tankar och känslor. Men vi kan aldrig fly från oss själva. Du kan aldrig fly bort från det som är.

Problemet är inte det som är utan det handlar om var vi lägger vår uppmärksamhet.

Antingen lägger vi vårt fokus på det som framträder i medvetandet i form av tankar, ideér och storys oavsett om de är av inre eller av tillsynes ”yttre” natur.

Inte många väljer att uppmärksamma den stillhet och tystnad, den inneboende närvaro som penetrerar och genomsyrar allt.

Så varför är det så?

Ja för att kunna erfara detta behöver du smälta samman med detta, detta fält av ren Gudomlig potential.

Men det är det som egot är rädd för.

För då mister det sin säregna identitet när vi uppgår i allt.

Vet du?

Det är möjligt att både erfara/vara närvaron i allt och som allt samtidigt som du är medveten om din närvaro som koncentrerad och centrerad potential av kraft, närvaro och medvetenhet i tid och rum.

Så hur skulle det vara?

Stillhet och tystnad, avslappnad klarvaken medvetenhet…

Var här på jorden men inte av den!

Var som en lotusblomma, som har sina rötter i leran och som sträcker sig upp med stjälken ovan vattenytan där lotusblomman vilar stadigt, tryggt och fridfullt på vattenytan. Öppen och mottaglig för solens närande strålar och värme. För regnets närande livgivande vatten.

Du är ämnad att förkroppsliga det Gudomliga här på jorden genom att vara detta som du verkligen är.

Namasté

 

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!