BoktipsHär kan du finna inspirerande boktips för din andliga utveckling. Se nedan eller gå in under respektive undermeny och läs om några boktips.
 

 

 YogaVashista 002Yoga Vasishtha – Den Klassiska vägledningen vid gränsen till Upplysning (Volym 1-4)

  Yoga Vasishtha Ramayana är en skrift som vänder sig till den som vill viga sig åt det fullständiga uppvaknandet; den slutliga befrielsen, Moksha.

Det är en bok man återvänder till om och om igen, för att varje gång finna den ny och fräsch. Vasishtha gör inte sin tidlösa vidom tillgänglig i kryptiska aforismer – han använder sig istället av närmast rent svindlande fantastiska berättelser!

En rolig detalj är också att i andra skrifter är det vanligtvis Gud som undervisar människan: här är det istället en förverkligad människa (Vasishtha) som undervisar Gud (i inkarnationen som prins Ram). Vid femton års ålder genomgår Ram en livskris och filosoferar till synes svårmodigt kring livets mening. Hans tankegångar är dock mycket klara och skarpsynta, vilket inspirerar hans guru Vasishtha till den undervisning som växer fram i dialogen dem emellan. Det är undervisning som alltsedan dess varit ett starkt skinande ledljus för sökare i alla tidsepoker.
Till Yoga Vasishthas charm är också att den berättas som en berättelse i en berättelse i en berättelse… Så den åskådligör därmed, i sig själv, och med en liten road blinkning, en vision av världar i världar i världar – som dock samtliga har sin existens endast som föreställningar i läsarens eget medvetande, som är Ett Allena.

 

Peace Pilgrim: Her Live and Works In Her Own Words

“I am never lonely or discouraged or tired. When you live in constant communion with God, you cannot be lonely. When you perceive the working of God’s wonderful plan and know that all good effort bears good fruit, you cannot be discouraged. When you have found inner peace, you are in contact with the source of universal energy and cannot be tired.”

 

Peace-PilgrimPeace Pilgrims budskap var detta:

”This is the way of peace: Overcome evil with good, and falsehood with truth, and hatred with love.”

Hennes bok går att få tag i gratis eller mot en frivillig donation här: http://www.peacepilgrim.com/book/index.htm

 
Siddharta-Herman HesseSiddharta – av Herman Hesse
 
En indisk brahmanpojke, lämnar sin faders gård och de gamla Gudarna för att leva i självövervinnelse och askes. Men inte heller förnekelsen tillfredsställer hans längtan efter fulländning, han ger sig ut i världen för att söka livets mening. Han blir framgångsrik och förmögen, en livsnjutare som lär sig den sinnliga kärlekens alla möjligheter hos kurtisanen Kamala. Men ledan, och smärtan när en älskad son glider ifrån honom, driver återigen Siddharta ut på vandring, mot en tilllvaro som rymmer verklig kunskap och kärlek till världen som den är.

 

semedöppetsinne
Se med Öppet Sinne – Anthony de Mello

 

Se med öppet sinne

är en modern klassiker. Det är en omvälvande bok. Ingen som läser den kan lämnas oberörd. Med sitt provocerande sätt, sin klarsynthet, sin värme och sin humor visar Anthony de Mello oss att det finns andra sätt att leva på än de normgivande – oavsett vad andra människor tycker. Med anekdoter,historier och praktiska råd visar han oss i denna bok hur vi kan hitta det goda livet – inte som något mål i fjärran – utan här och nu, inuti oss själva, genom medvetenhet. Allt är bra med världen, säger de Melllo. Vad det i verkligheten handlar om är sättet vi ser den på.

Anthony de Mello (1931-1987) var jesuitpräst och psykoterapeut – vida känd för sina böcker som sålts i miljontals exemplar i de engelsk- och spanskspråkiga delarna av världen.

 
 
Måsen-Richard BachMåsen- av Richard Bach

Måsen är en inspirerande berättelse om en mås, Jonathan Livingston Seagull, som spränger gränser, kommer i kontakt med sin potential och lever sitt syfte.  Läs den, se filmen, du kommer att bli berörd!