Meditationens grunder

Enkel meditationsövning – “Inre stillhet”

Sätt dig till rätta i en stol eller i en meditationsställning. Se till att ryggen är någorlunda rak så att du inte sjunker ihop. Blunda eller ha ögonen öppna och fall helt till ro. Upplev allt som upptar ditt sinne, låt uppmärksamheten vandra vart det vill, helt fritt.

Upplev:

  • Ljud
  • Tankar
  • Känslor
  • Stämningar
  • Sensationer

Upplev din kropp, välbefinnande, kliningar, smärta, kontraktion o.s.v. Försök att inte vilja uppleva något bestämt, något specifikt. Låt sinnet vara fritt och bestämma vad du upplever. Slappna av fullständigt och ge dig hän åt denna övning.

Efter en stund:

Rikta sedan din uppmärksamhet på den/det som bevittnar allt detta. Vem eller vad är detta?

Vila med hela din uppmärksamhet i det som bevittnar och iaktager allt. Försjunk djupare i denna närvaro och bara vila här.

Här kan du Bara Vara.  Var här så länge det känns ok.

Avsluta sedan meditationen och kom tillbaka med din medvetenhet om rummet/platsen du befinner i/på.

Lycka till!

 

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!