Livets stig – sällan rak!

Upp till Ales stenar

Ibland tar livet en kringelikrok. Det tar sig fram på småvägar och stigar där vi ges möjlighet att utforska livets alla erbjudanden, alla löften, alla lockelser och alla ingivelser som dyker upp som popcorn som poppar upp i sinnet. Det kan vara en ren glädje att utforska och att upptäcka allt detta. Det kan bringa fram entusiasm och inspiration i Själen. Samtidig är det för en del tvärtom. De ser sina liv fyllas med krav. Krav som påkallar kamp och strävan, de känner att livet går i stå och att de inte kommer någon vart. De strävar och knogar på, kör fast, för att i bästa fall nå fram till sina mål. Mål som blivit viktigare för dem än själva resan dit.

Så:

Beviset för att du lever för mycket i framtiden är mer eller mindre konstant oro och rädsla. En osäkerhet inför hurvida du ska greja det eller inte.

Beviset för att du ältar och vistas med det förflutna allt för mycket oavsett vilken stig eller väg du vandrar är depressionen som då blir din följeslagare.

Beviset för att du lever här och nu är upplevelsen av Inspiration, Glädje, Kärlek och Fridfull Närvaro.

Jag vill därför bjuda in dig till att öppna dig för livet, omfamna livet och att omfamna dig själv så varsamt att din tillit till dig själv, det som verkligen är sant i dig ges näring och får blomma ut. Du är en gåva i denna värld och du har givits allt för att denna gåva skall kunna sprida sin doft, sprida sin utstrålning. Det enda som behövs är din villighet att vara öppen och tillgänglig för gudomlig inspiration och vägledning och följa densamma när den visar sig. Oavsett hur den visar sig.

Den kan komma i en sång, i en text, överhörning av ett pågående samtal, i en bild, en tavla,  i en film, i en känsla, en inre röst, en ingivelse eller på något annat av alla de möjligheter som finns.

Kom ihåg!

Du är värdefull. Det finns ingen annan som du.

Det finns inget annat värt att leva för än – Här och nu!

Kom ihåg. Du är skapad såsom Gud skapade dig. Såvitt Gud är Gud så gör Gud inga misstag. Vad vore det för en Gud.

Du skapades i fullkomlighet. Vår uppgift är att bejaka och förkroppsliga detta i denna värld.

Att förkroppsliga det gudomliga ljuset!

Du och jag och alla andra är tillsammans detta ljus.

Det ljuset finns inom oss!

 

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!