Kärleksgröt – en variant på bovetegröt

Kärleksgröt – grötrececept på bovetegröt

Med (antningen aprikoser, plommon, dadlar eller fikon efter behag och klippta/skurna i småbitar) + russin, solrosfrön och kanel.

0,7-1 dl krossat eller helt bovete

ca: 3 dl vatten

2-3 dadlar eller fikon,plommon, aprikoser klippta/skurna

1/2 näve russin

1/4 näve solrosfrön

kanel efter behag

Det hela värms upp och toppas när det är klart med antingen någon sylt av valfri sort. I detta fallet äppelmos. Men det fungerar lika bra om inte ännu bättre med frukt t.ex äpplen eller varför inte bär som till exempel hallon, blåbär, lingon, havtornsbär, hjortron.

Det hela kan toppas som i detta fall med lite kärleksgranyr av bakverksgodis (som blivit över efter pepparkaksbak) och omsluts av havremjölk alternativt soja eller rismjölk. Mums!

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!