Glädjen kommer inifrån

Den Sanna glädjen kommer inifrån!

Den uppstår utan anledning och utan orsak. Ett annat ord för detta är lycksalighet. Du kanske tror att du behöver något för att det skall göra dig lycklig. Men har du någonsin ifrågasatt den tanken, dessa tankar? Är det verkligen så? Att du behöver något eller någon för att vara lycklig?

Går det att vara lycklig utan anledning?

Det är vad jag har funnit sedan en lång tid tillbaka. När vi är beredda att utforska oss själva och vad som essentiellt är sant om oss själva och ytterst sett livets själva grund kommer vi inte undgå att uppleva det faktum, förr eller senare, att vi inte behöver någonting för att vara lyckliga.

När vi sluter fred med oss själva och accepterar livet som det Är kommer livet självt att uppenbara sin innersta gåva för oss. Det är en gåva som redan är oss given men som vi kanske inte har upptäckt på grund av den beslöjade betingning och lins med vilken vi ser och upplever livet. En färgad lins av vårt förflutna som frambringar mer av detsamma till vår omedelbara varseblivning.

Bortom detta och inom detta, i nuet, finns den gränslösa glädjen!

Låt oss tillsammans dela detta underbara heliga ögonblick då vi båda uppgår i lycksaligheten.

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!