Förlåtelse retreat

Förlåtelsen är den kraft som ger dig frihet!

Förlåtelsen är det kraftfulla verktyg som ger oss en gratis biljett tillbaka in i frihetens domän som när vi väl är där inser att vi aldrig lämnat den.

Vi kan då se att vi bara har valt att köpa oss in på en ”story”, en berättelse om jämmer, misär och elände och att upphovet till detta elände är eller tycks vara något utanför oss själva.

I själva verket är vi själva upphovet och ursprunget till vår egen upplevelse som är en direkt reflektion av vår inre övertygelse alternativt en ljusfylld reflektion av vår Sanna Natur!

Vi väljer i varje ögonblick hur vi väljer att se vår omvärld. Genom det osynliga filter som våra ”mentala solglasögon” är behäftade med så återskapas fler tankar, idéer och föreställningar som är i linje med detta filter.

Oavsett detta filter har vi valet att betrakta omvärlden genom våra svärtade solglasögon eller att välja att ta av dem och se livet – som det verkligen är.

För att göra detta behöver vi först bli medvetna om vår nuvarande situation, tillåta oss själva att uppleva det vi verkligen upplever och se, bli medveten om varifrån denna upplevelse skapats.

När vi blivit medvetna om detta kan vi släppa taget om det som inte längre gagnar oss och förlåta oss själva för den dröm/illusion vi köpt oss in på och istället acceptera Sanningen om oss själva och tillsynes andra.

Friheten är mycket närmare än vi tror, mycket närmare än vår egen andning.

Den finns inom oss.

 

Den 10-12/10 genomförde jag en Retreat på Sundholmen utanför Borås med Christina Grossi. Hela gänget förutom mig då ser du här ovan. Temat för retreaten var förlåtelse och transformation.

I en övning som jag hade planerat för våra deltagare att genomföra och som bygger på Ho’oponopono´s principer för förlåtelse så blev jag ca: 5 minuter innan jag skulle genomföra denna övning med gruppen inspirerad och vägledd, så som jag väldigt ofta blir på mina retreater att göra övningen lite annorlunda än jag tänkt från början. Det bästa brukar alltid bli om jag följer den inspiration som kommer vilket jag också gjorde även denna gång.

Så jag vägleddes till att också lägga in musik till vilket deltagarna dels fick uttrycka det som de bar på och sedan använda ho’oponopono’s principer för förlåtelse och sedan efter det dansa ut förlåtelsen.

Det var oerhört kraftfullt och hela ”rummet” var överflödande att känslor och befrielse från desamma på ett sätt som verkligen inte gick att ta miste på.

Det fick mig än en gång efter åratals arbete med förlåtelseprocesser inse förlåtelsens HELANDE kraft!!!

När jag kom hem genomförde jag sjäv denna nyfunna process med mig själv. Kanske var den inte helt nyfunnen eftersom jag bland annat genomfört många liknande liknande arbeten och förlåtelseprocesser men i lite andra ”former” många gånger tidigare med mig själv och andra.

Hur som helst denna gång blev jag vägledd IGEN, men att nu också uttrycka den första dansens känslor med ord också! Det hela blev mycket kraftfullt och kändes oerhört befriande!

Så en ny förlåtelseprocess har nu förlösts och sett dagens LJUS!

Den kommer säkerligen att användas på fler retreater!!!!

Några lovord från några av våra deltagare på retreaten kan du läsa om här nedan.

”Vad tar du med dig? Värmen och kärleken från deltagare och ledare. Naturupplevelse med flera andliga upptäckter av mig själv som gjort mig lugnare och tryggare. Bengt är lugn, trygg, tyst men kunnig, tydlig och varm. Christina är den som ger energi och positivt & varmt ledarskap. Härlig fin röst och jättebra övningar med balanserat upplägg.”
”Vad tar du med dig? Modet att våga släppa loss. Att inte vara rädd för obekanta – varje individ är god och vacker. Vilken är den mest positiva upplevelsen? Att jag kom i kontakt med mina känslor och att jag grät. Positivt att gråta? Ja, underbart för en som ”inte kan”. Hur var boende och mat? Jättevackert läge, helt ok boendestandard med alla bekvämligheter man behöver. Lyxigt med närheten till sjön och badtunna. Otroligt bra mat. Jag var inställd på att gå hungrig och var tveksam inför veganmat – men jag blev motbevisad många gånger om. Det var länge sedan jag åt så gott och var så mätt. Christina: Otroligt varm, innerlig och hjärtlig. Du är ”på riktigt” – skapar trygghet och lugn hos alla i gruppen. Bengt: ……. Växer och växer under helgen och hyser stor visdom, kärlek, värme och uppmuntran och tilltro till alla och envar. TACK!!!” Martin
Martin
”Vad tar du med dig? Er. Gemenskapen, värmen, tillit, Frid och hopp. Hur man kan förlåta. Erfarenheten och påminnelsen om livet. Energi och ljus i mängder. Vilken är den mest positiva upplevelsen? Musik med Ho’oponopono. Hur var boende och mat? Maten var obeskrivligt god. Utmärkt kryddat och varierad och påhittig kost. Boendet var bra med fantastisk utsikt. Bengt och Christina: Genuina, närvarande och helt underbara! Ni kompletterar varandra perfekt. Pedagogiska och kunniga. Ert lugn och frid smittar av sig som en vindpust en solig dag.” Robin
Robin Bergström
”Vad tar du med dig? Övningarna och mirakelpassen och att jag skall meditera och dansa dagligen. Lyssna på didgeridoo. Vilken är den mest fantastiska upplevelsen? Egentligen ALLT. Alla fantastiska människor och att jag dansade med glädje (Brukar tycka det är lite genant). Hur var boende och mat? Världens godaste mat och mycket bra boende. Bengt och Christina: Fantastiska människor som ger av sig själva, närvarande. Tycker så mycket om er båda två. ”Kär känsla” i kroppen, kunniga, inget flum.” Gullan
Gullan

Att retreatens övningar och meditationer förutom känslomässiga releaser också kan åstadkomma helande på en fysisk nivå beskrivs här av Mia som skrev till mig efter retreaten om vad som hänt henne.

”God morgon! Tack för att ni skapade den här fantastiska retreaten och att jag fick vara med. Jag går fortfarande med en varm underbar känsla i mig efter helgen. Något fantastiskt verkar ha hänt med ”värmesystemet” i min kropp. I natt sov jag utan sockar vilket jag inte har klarat på flera år utan att vakna av köldkramper i vristerna oavsett hur varmt det har varit runt mig. Jag kände att något hade hänt med mina fötter och vrister efter den gående meditationen. Jag har märkt att jag kan sitta i meditation med ryggen rak utan den brännande smärtan. Det måste ha hänt något med ryggen under helgen. Märkte det när jag kom hem efter helgen med er.” Mia Bruto
Mia Bruto
Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!