Fiskaren i hamnen som vet hur livet ska levas!

Följande korta berättelse beskriver en tillvaro för många av dagens människor som jagar yttre ting i jakten på den stora lyckan. Jakten på pengar, framgång, prylar och status för att så småningom kunna slå sig ner för att ta livet med ro.

Allt det vi någonsin önskat oss finns redan inom oss. Vi behöver bara ge oss tid att finna det i oss själva!

Då kan vi vara hemma var vi än är och uppleva den glädje, lycksalighet och frid vi så innerligt längtat efter. Börja Leva våra liv från hjärtat! Spontant och intuitivt! Med Kärlek till nära och kära och alla andra och allt annat! Närvarande i nuet!

 

En amerikansk affärsman var på semester i en liten grekisk fiskeby. Han var ute och promenerade i hamnen en morgon när han såg en fiskare komma in med sin båt. I båten låg flera stora fiskar och affärsmannen gick nyfiket fram och frågade: ”Hur lång tid tar det att få en sådan fångst?”

Fiskaren svarade: ”Bara ett litet tag”.

Affärsmannen blev nyfiken: ”Varför stannar du inte ute lite längre på havet och fångar fler fiskar?”

Fiskaren svarade att det här var en tillräcklig fångst för att han skulle kunna ge familjen ett bra liv med allt de behövde.

”Men vad gör du då resten av dagen?” frågade den nyfikne affärsmannen.

Fiskaren svarade: ”Vanligtvis vaknar jag upp tidigt på morgonen kl.05.00 och äter frukost. Sedan kring 06.00 tiden åker jag ut och fiskar. Sen åker jag tillbaka på förmiddagen kring 9-10 tiden och leker med mina barn. Efter lunch med familjen tar jag siesta och vilar! På eftermiddagen umgås jag med min fru och barn och på kvällarna går vi tillsammans ner till byn för att äta gott, spela gitarr, sjunga och dansa.”

Affärsmannen från Amerika tyckte lite synd om fiskaren och sa: ”Du, jag har en civilekonomexamen och jag kan hjälpa dig att bli rik. Från och med nu är mitt förslag att du ska lägga mer tid på att fiska. Var ute längre på havet alternativt kom in med båten och lasta av fångsten om du fått mycket fisk på förmiddagen och gå ut igen med båten på eftermiddagen. Då får du mer fångst och när du säljer fisken får du snart råd med en större båt. Då kan du fånga ännu mer fisk och och kan köpa in ytterligare en båt. Då kan du anställa en person som hjälper dig. Håller du på så, ja då har du till slut råd med en hel fiskeflotta. Istället för att sälja fisken här i hamnen kan du börja sälja direkt till butikerna. Då kan du flytta in till storstaden och sköta din expanderade verksamhet, sen kan du flytta kontoret in till Athen och expandera din verksamhet i hela världen.”

”Och vad händer efter det?” frågade fiskaren.

Affärsmannen från USA skrattade.

”Då, ja då kan du leva som en kung! Och när rätt tid är kommen så kan du sälja företagets aktier och tjäna flera miljoner.”

”Och efter det?” frågade fiskaren.

Ja, efter det kan du dra dig tillbaka, flytta till ett litet hus här i fiskebyn. Vakna tidigt på morgonen, åka ut och fånga några fiskar, åka hem, leka med barnen, njuta av livet och dagen med din fru och på kvällarna kan ni gå ut och äta gott, spela gitarr, dansa och sjunga”.

Då svarade mannen lugnt: ”Men det är ju det jag gör nu!”

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!