Ett mål som aldrig lämnats

I varje inbyggd längtan finns ett mål som aldrig lämnats.

I våra liv så längtar vi och har ett begär efter en mängd olika saker, upplevelser och relationer som skall uppfylla vår innersta önskan.

Denna önskan kan på ytan handla om till exempel ett hus, en bil, en båt, ett smycke, en resa utomlands, åka luftballong, en ny livspartner etc.

Specifikt kan det ibland handla om att prestera för att uppnå och uppleva vissa saker i livet. Som  t.ex. att bestiga Kebnekajse, åka Vasaloppet, springa Stockholm maraton eller något lite mindre mål.  Som att springa eller gå 5 km efter en längre tids träningsuppehåll, gå ned i vikt eller kanske att renovera en lägenhet/huset eller anordna en gårdsfest.

Vi vill helt enkelt många gånger känna oss duktiga, kapabla och drivkraftiga att ta oss an saker och naturligtvis att klara av dem.

Det ger oss en känsla av att vi genom att ta ansvar för vår situation kan påverka och skapa de resultat vi önskar för oss själva.

Många av oss vill bli sedda och bekräftade i detta vi åstadkommit.

Om inte annat gör vi det för vår egen del så att vi kan bekräfta oss själva för att kunna säga t.ex. – Gud så duktig jag är.

Den djupare längtan vi har i allt vårt görande handlar oftast om att vi vill MÅ BRA, känna Lycka, Kärlek, Glädje och Frid.

När vi klarar av något som vi förutsatt oss att göra och speciellt i samband med en kraftansträngning av något slag, så infinner sig ett välmående och välbefinnande ibland t.o.m. euforisk lycka.

Det sker när vi äntligen slappnar av i vår strävan och bara tar in slutresultatet eller om du så vill – Det som är just nu!

Då just då finns ingen längtan efter något mer. Allt är perfekt precis som det är och du känner dig fullkomligt tillfredställd i detta ögonblick.

Hur skulle det vara att upptäcka att du duger redan som du är?

Att detta ögonblick i livet redan har och är allt du någonsin kunnat önska!

Hur vore det att upptäcka att Sann Glädje, Kärlek, Lycksalighet och Frid redan finns här just nu.

Hur vore det att upptäcka att allt detta redan är vad du ÄR.

Så ge dig själv tillåtelse att stanna upp och andas ut, slappna av.

Vila i den rymd av medvetenhet som är medveten om sig självt som Klar Medvetenhet & Ren Närvaro.

Här i denna Närvaro finns allt det du som du verkligen längtat efter och önskat i hela ditt liv.

Välkommen hem till det hem du aldrig lämnat förutom i en liten bortkommen ”längtanstanke”.

Var stilla, känn och vet bortom det begränsade intellektets vetande.

 

 

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!