Ett enklare liv – It is easy

Ett enklare liv för oss människor!

Vi har en tendens många gånger som människor att tro att gräset är grönare på andra sidan. Att vi behöver skaffa oss en riktigt ordentlig utbildning som vi många gånger också behöver låna pengar till för att kunna genomföra. Sedan gäller det att skaffa arbete och göra karriär inom valt område. Skaffa en fin lägenhet/hus, bil, båt m.m för att vi sedan skall kunna slappna av, känna oss trygga, lyckliga och tillfredsställda.

Detta är den stora myten. En stor illusion!

Inte för att det är något “fel” på att utbilda sig men…

Det är många som finner en bit in på denna väg att större delen av den tid vi så hett eftertraktar går åt till att “hålla huvudet över vattenytan”. Att arbeta långa dagar och lägga en stor del av vår inkomst på lån och fasta utgifter som för väldigt många är höga. Månad efter månad. Fritiden, den lilla vi har är många så trötta så att vi knappt orkar vara social längre . Varken med familj eller vänner. Alternativt är den så fullbokad så det knappt finns tid till återhämtning och att bara vara förutom i bästa fall under några sommar veckor eller en semester. Men även här har många rutat in tiden med allehanda projekt! Som t.ex att renovera eller bygga nytt.

Många längtar efter frihet och mer fritid att bara vara. Leva ett lugnare och mer meningsfullt. Med familj och vänner som vi älskar.

Hur skapar vi ett liv vi verkligen vill ha?

Ett liv vi verkligen längtar efter?

Se och lyssna på videon här med Jon Jandai och få några tips på hur det går att leva annorlunda.

En enklare livsstil!

Att växla ned, byta riktning och leva det liv jag är ämnad att leva!

Att helt enkelt följa mitt hjärta!

Mästerskap är detsamma som att skapa ett mästerligt liv – Ett liv i Kärlek, Medkänsla och Frid!

 

Jon Jandai driver Pun Pun Center for Self-reliance, en organisk farm i utkanten av Chiang Mai, med sin fru Peggy Reents sedan 2003. De lär ut hur man lever att hållbart liv med byggande och odlande samt tillvaratagande av säd.

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!