Att gilla samt vilja ha och äga eller att Älska

Att gilla/tycka om och vilja ha/äga eller att ÄLSKA?

Att gilla/tycka om är ungefär som att plocka en blomma du vill ha. Det du gillar och tycker om vill du ha mer av så därför tar du det, alternativt så köper du det eller skaffar det för att HA det. Som i fallet här så plockar du blomman/blommorna för att få HA dem hemma, kanske på köksbordet för att kunna njuta av dem och för att stämningen i köket skall bli ”lite bättre” . Det är just det att när vi vill ha eller äga det vi önskar och/eller gillar så kommer vi ofta från en inre otillfredsställelse som vi önskar tillfredsställa med att skaffa alternativt ta eller köpa för att uppnå den upplevelse och det resultat vi önskar uppleva. Detta gäller dock inte alla och inte alltid men jag skulle tro att vi alla varit där, någon gång. Ibland kan vi gilla och tycka om utan att vilja ha eller äga.

Så…

Det kanske inte handlar om en blomma det kan lika gärna vara en ny bil, nytt hus eller en önskad relation med en speciell partner.

Så vad är det vi vill uppleva?
Jo det brukar för de flesta vara – Skönhet, Harmoni, Glädje, Lycka, Kärlek och Frid.
Så på något sätt använde vi detta attribut för att trigga igång denna känsla inom oss.
Denna känsla är då kopplad till huruvida föremålet för din önskan eller något annat du önskar finns din omedelbara närhet eller inte.
Oavsett det så brukar denna känsla som är beroende av ett ting att klinga av efter ett tag när sinnet återigen kopplas in genom din medvetna uppmärksamhet på andra tankar och idéer så framkallar det ännu fler idéer om vad som skall göra dig lycklig. Med andra ord framkallas känslan av en ny framtida ”lycka”.
Det blir nästa ting som det uppmuntrar dig att jaga efter.
Det må vara ett annat jobb, mer pengar, ett nytt hus, en ny bil, en speciell partner eller något annat för det polariserade sinnet är aldrig tillfredsställt och nöjt. Det uppmuntrar dig till att vilja HA och ÄGA. Gärna något du redan inte tycks ha.

Det handlar dock inte bara om huruvida du har tio, hundra eller 500 prylar utan det handlar om den bindning du eventuellt upplever att du har till dessa prylar. Hur vet du om du har en bindning, jo om du är känslomässigt engagerad såtillvida att du upplever att du INTE kan leva utan denna pryl, relation eller vad det nu kan vara i form. Då har du en bindning.

Om du verkligen vill uppleva Kärlek så behöver du vakna upp till och känna den – KÄRLEKEN. När du känner den så inser du att den är villkorslös och finns tillgängligt närvarande överallt i allt och alla och att du är Ett med denna Kärlek. När du upplever det på detta vis Älskar du.

Du Älskar därför att existensen Älskar genom dig – Som Detta.
Som Ren Villkorslös Kärlek!!!
Då inser du att ALLT redan är dig givet och allt annat är dig bara till låns för att förvalta på det bästa och mest kärleksfulla sätt du kan.
För att tjäna Helheten.

Det finns bara en lösning.
Bli stilla och överlåt dig till det som ÄR.
Till Livet, till Kärleken och Friden, till Gud.
Då kommer insikten träda fram i medvetandet som Ren Kärleksfull Närvaro och inga tvivel är längre möjliga.
Därefter är det tillsynes omöjliga MÖJLIGT!

Var Kärlek och Lev Kärlek!!!

Lev inspirerat!

Lev enkelt och fridfullt genom att vara ”fattig i Sinnet” och Fullkomlig i Anden.

Detta är Helhet och Sann Rikedom.

Därför kallas det också Himmelriket!

Himmelriket inom dig!

Naturligtvis kan du använda orden gilla/tycka om i symbios med med Att ÄLSKA på riktigt.

Kravlöst och utan krav på att du måste äga det du tycker om/gillar.

 

Att vara och låta vara!

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!