5 tips för en enklare livsstil

 

Några Supertips för ett enklare liv!

1. Rensa ut – Rensa i din röra, ge bort, kasta bort, skänk, sälj det som du inte längre vill ha eller som du inte längre använder.

2. Konsumera mindre – Bokför 1-3 månaders alla utgifter så att du får en ordentlig koll på vart alla dina pengar går och tillåt dig sedan att ta en månad där du verkligen bara köper det allra mest nödvändiga. Se hur mycket pengar du kan spara undan till något du verkligen vill/behöver eller som du kan använda för att hjälpa någon eller flera människor.

3. Lär dig säga NEJ – Låt ditt ja vara ett JA och ditt nej ett Nej. Du mår säkerligen inte bra och heller inte din omgivning om du tar på dig alltför många uppgifter som gör att du kanske måste stressa igenom en massa uppgifter för att hinna allt om du nu ens gör det.

4. Prioritera – Hänger samman med ovanstående punkt. Lär dig att prioritera bland alla dina uppgifter som du upplever att du har. Vilka är dina 3 viktigaste uppgifter du behöver utföra idag. Om du gör dessa är det tillräckligt. Om du finner att du har mer tid och energi över till andra uppgifter kan du ta beslut om det då och göra ytterligare en eller flera efter behag och vad du känner dig vägledd till efter dessa första tre.

5. Meditera – Låt meditation eller om du så vill en meditativ närvaro bli till en naturlig del i din vardag. Du behöver inte sitta i lotusställning en 30 min till 1 timme för att det ska vara en meditation. Det räcker med små korta stunder i vardagen när du sitter, står, går. T.ex. när du diskar, städar, borstar tänderna, står i matkön o.s.v. Komplicera inte saker och ting – gör det enkelt för dig!

Dela gärna dina egna  tankar och erfarenheter av en enklare livsstil här nedan!

Och/Eller tipsa dina vänner om detta inlägg.

Gilla även vår Facebooksida HÄR:  Vi Som Älskar En Enklare Livsstil

 

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!