10 sätt att höja din vibration av välbefinnande

Välbefinnande

10 enkla sätt att höja ditt välbefinnande

Alla dina tankar och känslor är vibrationer/frekvenser av energi. Genorm att medvetet höja dessa energifrekvenser så kommer din upplevelse att svara an på ditt nya energitillstånd alternativt din nya medvetenhet. Här följer en lista på sådant du kan göra för dig själv för att höja din energi och ditt välbefinnande.

1. Finn något vackert att uppskatta

Skönhet finns runt omkring oss överallt. I naturen och ibland även i våra hem. Ta dig tid att uppleva en magisk soluppgång eller en solnedgång. Skåda stjärnhimlen en klar natt och se alla de fantastiska stjärnornas ljus lysa upp himlavalvet. Se och uppskatta en blomma, en växt, ett träd. Sätt dig på en sten eller i en slänt och låt dig förundras till ljudet av en porlande bäck eller å. Sätt dig vid en strand och lyssna till vågornas skvalpande som skänker avslappning och uppskatta det hela från hjärtat. Se in i ett nyfötts barns ögon och tillåt dig att drunkna in i denna oskuldsfulla blick.

2. Gör en lista på sådant du är tacksam för

Istället för att fokusera på det som saknas i ditt liv och det du inte har så välj att uppmärksamma det du faktiskt har. Allt överflöd som redan nu finns i ditt liv. Det finns mer att vara tacksam för än vi tror. Du kan börja med att känna dig tacksam för att du lever!!! Halleluja… Att du också kan läsa dessa rader eftersom du har lärt dig ord och språk. Att du kan andas, har någonstans att bo med tak över huvudet. Kläder på din kropp som värmer din hud. Tacksamhet är ett förhållningssätt till livet självt.

3. Meditera

Sitt i en bekväm position och andas in och ut långsamt och djupt. Att ta sig tid för att stilla sig i dagens stressfyllda samhälle är en gåva du kan ge dig själv. Även om det bara handlar om 5-10 minuter kommer du snart nog att inse att de minuterna har varit guld värda. Du har fyllt på din Ande och Själ och funnit kraft att möta vardagen igen. 10 minuter om dagen kan förändra ditt liv. Hellre några få minuter om dagen istället långa meditationspass som sker alltför sällan.

4. Gör något för någon annan

Att ge till någon annan förändrar ditt sinnestillstånd från – Jag har inte tillräckligt till jag har mer än tillräckligt så att det även räcker till andra. Detta skiftar ditt sinnestillstånd och din vibration snabbt!! Kom ihåg att en djup förståelse av dig själv också innebär att du ser att det inte finns någon annan. Det finns bara oändligt av reflektioner av den Gudomliga intelligens som genomsyrar detta universum.

5. Sluta klaga och jämra dig

När du klarar och jämrar dig och sysselsätter dig med att bedöma, fördöma dig själv eller andra för vad du inte har i ditt liv eller får uppleva i ditt liv så sänks din frekvens. Omedelbart!! Hur det är det att leva på en låg energifrekvens är något de allra flesta känner till. Det skapar bara mer av samma sak. Så det gäller att bryta mönster genom att skifta sinnestillstånd. Till en frekvens som är högre. Fråga dig själv om de saker du pratar om för in mer av vad du önskar i ditt liv. Om inte – sluta. Så sluta klaga och finn vad du känner dig inspirerad till.

6. Rör dig. Sätt lite fart på kroppen. Motionera

Det handlar inte om att du skall bli världsbäst eller att du skall visa alla andra runt omkring dig vad duktig du är. Det handlar bara om att föra in lite mera rörelse i ditt liv. Yoga, Qigong eller promenader fungerar alldeles utmärkt. Du behöver inte bli en långdistanslöpare som plågar sig genom mil efter mil såvida du inte känner dig inspirerad att springa långt förstås. Då är det en helt annan sak. Rörelse kan också handla om att ta cykeln till jobbet istället för bilen eller bussen. Eller att ta en roddtur med ekan. Dansa! Finn ditt sätt och din grej som passar din personlighet. Rörelse skapar vibrationer och och ju mer du rör dig desto mer vibrationer skapar du och får energin i rörelse. Ju mer du glädjs i dina aktiviteter desto mer av samma sak skapar du för dig själv.

7. Inse att du har mer kontroll över ditt liv än du trodde

Du är inte ett offer för din uppväxt, ditt förflutna och din familjs ageranden eller brist på ageranden. Du kan förändra ditt liv på ett ögonblick. Det handlar om att ta ansvar för dig själv och ditt eget välbefinnande. Ingen är ansvarig för hur du känner dig just nu. Du själv har makten genom att agera utifrån medvetenhet snarare än omedvetna mönster. Genom att stilla dig så kommer du upptäcka varifrån alla dina mönster har sitt upphov och att du faktiskt kan förändra på detta genom att uppnå klarseende. Vad som faktiskt är verkligt just nu och inte. Då faller alla illusioner bort av sig självt.

8. Andas

Bara sitt och andas djupt. Slappna av! Ditt nervsystem behöver avslappning och återställa sin balans och harmoni. Genom att bara stilla dig så uppnås detta av sig självt om du ger dig tid, tillåtelse att bara vara.

9. Gör något du är rädd för

Rädsla håller oss tillbaka i livet från att verkligen leva i vår kraft. När vi är i kontakt med rädslan undviker vi att uppleva livet helt och fullt. Om du är rädd för ormar så börja med att se ormar på tv eller i en film för att sedan gå till ett zoo/terrarie och se dem där. Kanske du rent av kan våga dig på att hålla i en orm där med hjälp av någon djurskötare. Om du är rädd för att tala inför en grupp. Välj ett ämne eller  område som du har en stor passion för och förbered en föreläsning om ämnet. Kontakta därefter en skola, en ålderdomshem, en förening eller vad som helst som skulle kunna vara intresserade av din föreläsning och hör om de är intresserade av att boka in dig – gratis. Varför gratis. Jo det minskar motståndet att boka dig hos dem du kontaktar, att boka dig just dig. Lycka till med att prova nya grejor som du tidigare varit rädd för. Kom ihåg- Ha tillit! Antingen lever du i ett rädslobaserat universum eller i ett kärleksfullt universum. Jag känner vilket jag lever i och vill fortsätta leva i. Hur är det med dig?

10. Ha en meningsfull pratstund med en vän

Istället för att prata om det som tynger dig hela tiden eller komma in i klagande se om du kan vända på det och berätta om vad du ser fram emot att få skapa och uppleva. Inspirerande projekt du tänkt på eller ideér du vill förverkliga. Vad tror du om verkligheten. Är du en människa med andliga upplevelser då och då eller är du Ande som har en mänsklig erfarenhet just nu? Att tala om livets djupare frågor kanske inte alla är intresserade av. Själv har jag dock upptäckt att när vi väl börjar att prata om detta så börjar människor öppna upp mer och mer och prata om alla sina hemligheter som de kanske hållit inne med i så många år. Kanske för att inte framstå som tokiga eller flummiga. Det kan vara, drömmar, sanndrömmar, ut ur kroppen upplevelser, nära döden upplevelser, ljusupplevelser, andliga upplevelser eller upplevelser över huvud taget. Upplevelser som betytt något. Upplevelser som varit/blivit en vändpunkt i livet. JA kanske rent av ett genombrott! Till ett djupare, mer äkta och innerligare liv.

Till sist:

Jag säger inte att vi är förskonade från att uppleva smärtsamma och tyngre energier i form av tankar, känslor och emotioner. När saker och ting kommer upp till ytan är det för att visa oss något. Vi behöver tillåta oss att uppleva detta också. Samtidigt har vi ett val om huruvida vi vill identifiera oss med denna upplevelse eller med den bakomliggande rymd av Gudomlig närvaro i vilket allt dessa fenomen framträder ögonblick för ögonblick.

Dela gärna dina egna ord om denna artikel eller dina egna erfarenheter här nedan om vad du har upplevt angående detta med välbefinnande.

Hur är det för dig?

Vad gör du för ditt eget välbefinnande?

Kom ihåg att det inte alla gånger är något vi behöver göra. Ibland kanske det bara handlar om att ge oss tillåtelse att bara vara.

lustocholust

Ha en underbar dag i välbefinnandets tecken!

 

Bengt Fridstråle
 

Bloggen drivs av Bengt Fridstråle - Retreatledare, Livscoach, Samtalsterapeut i Psykosyntes, Andlig Vägledare och Mystiker vars glädje är att dela med sig av det han funnit till den som längtar efter att vila i sig själv - precis som det du verkligen ÄR. Det finns inget som glädjer honom mer än att få se tindrande ögon av sant igenkännande av denna Sanning, att dela denna Kärlek, Lycksalighet och Frid. Bengt erbjuder Retreater, Satsangs, Coaching, Beingness sessioner m.m. Varmt välkommen att höra av dig!